DR2 Tema 7-9-13 live fra Riget

I forbindelse med mit praktikforløb på Monday, kom jeg op med ideen til temalørdagen “7-9-13” og jeg var ligeledes med til at tilrettelægge selve programmet.

Hvad er overtro, og virker det?

Det betyder uheld at sidde 13 til bords. Men bank tre gange under bordet og sig “7-9-13”, og så kan du afværge alverdens dårligdomme. Eller hvad? DR2 Tema brød overtroens regler og forsøgte at finde mening i danskernes overtro. Skal der virkelig ikke mere end en stige til at få ellers helt rationelle danskere til at føje overtroens uskrevne regler? Og hvad er forskellen egentlig på religion og overtro?

Omkring fødsel, sygdom og bryllupper knytter sig særligt meget tro og overtro. Som noget særligt sendte DR2 Tema live fra Rigshospitalet. På Riget sætter patienter, læger og sygeplejersker hver dag deres lid til videnskaben. Men kan tro og overtro gøre en forskel, når liv og helbred er på spil?

DR2 fulgte også med op ad kirkegulvet på årets største bryllupsdag for at se om kærligheden virkelig kan hjælpes på vej af en magisk dato.

Vært for temaet var Tine Gøtzsche, som bestemt ikke mener, at hun er overtroisk. Til at assistere Tine Gøtzsche var Thomas Breinholt, som gennem sit arbejde med bl.a. Sjæl & Videnskab (DR2) og Åndernes Magt (TV 2) i mange år har søgt svar på eksistensen af overnaturlige fænomener.

7913 nr2 7913 nr3


DR2 Tema 7-9-13 blev sendt live lørdag den 7. september 2013 kl. 20 på DR2.

%d bloggers like this: